Alle kathedralen en basilieken van Nederland

Lezing alle Kathedralen en basilieken van Nederland groot succes!

Op zaterdag 12 november bezochten ongeveer 50 bezoekers de lezing van Hugo Kolstee in de parochiezaal van de Sint Jacobus de Meerdere.
Naar aanleiding van zijn pas verschenen boek, vertelde de heer Kolstee zeer geanimeerd over zijn tocht langs alle kathedralen en basilieken van Nederland. Het verschil tussen beide gebouwen werd duidelijk uitgelegd en ondersteund door de vele afbeeldingen van verschillende voorbeelden, kregen de bezoekers een goed beeld van de 7 kathedralen en 25 basilieken die in Nederland voorkomen. Interessant om te weten dat in Zuid-Holland maar 1 basiliek staat. Een stad als regeringscentrum Den Haag zou toch zeker ook een degelijke kerk moeten bezitten. Wellicht dat hier dan ook de 26ste basiliek kan ontstaan. Het was een geslaagde lezing die de veel bezoekers heeft aangezet om zelf een tocht langs deze kerken te ondernemen.

———————————–

Zaterdag 12 november 2016 om 15.00 uur grote zaal van de pastorie. Lezing door Hugo Kolstee.

De Stichting Culturele Vrienden van de Sint Jacobus de Meerdere organiseert een gratis lezing,
gegeven door Hugo Kolstee, met als titel:

Alle kathedralen en basilieken van Nederland.

Nederland telt 7 kathedralen en 25 basilieken. Maar wat is eigenlijk een kathedraal of een basiliek?
Wat valt er te vertellen over de geschiedenis, architectuur, interieur, klokken en orgels van deze kerken?

Hugo Kolstee (1942) studeerde enige jaren bouwkunde en daarna geneeskunde. Hij werkte als arts in binnen en buitenland. Toen hij bij “toeval” in een basiliek kwam, ging er een wereld voor hem open.
Vanwege zijn interesse voor bouwkunde en geschiedenis besloot hij de kathedralen en basilieken in Nederland allemaal te bezoeken en te beschrijven. In de lezing gaat hij hier verder op in.

Zaterdag 12 november 2016
15.00 uur -16.00 uur
grote zaal van de pastorie
Willemstraat 60, Den Haag

Graag aanmelden via telefoon: tel: 071-5894889
of e-mail: vriendenstjacobus@gmail.com

lezing-kolstee