Sculptuur Wijwatervat

Sculptuur Lam Gods in de Sint Jacobus de Meerdere

Begin 2016 heeft de Stichting Culturele Vrienden van de Sint Jacobus de Meerdere het wijwatervat achter in de kerk laten restaureren. Dit wijwaterbekken, dat oorspronkelijk in de Vondelkerk te Amsterdam heeft gestaan en gemaakt is door het atelier van Pierre Cuypers, bevatte in de nis een beeld van Johannes de Doper. Dit beeld is in de loop der jaren verloren gegaan.

Reden voor de Stichting om op zoek te gaan naar een passende invulling voor de lege ruimte boven het wijwaterbekken. Bestuurslid Fred Klomp heeft contact gezocht met de bekende beeldhouwster Tineke Nusink en samen zijn zij tot een fantastisch ontwerp gekomen voor een bronzen sculptuur waarin de symbolen van de doop, het Lam Gods, Johannes de Doper en Jacobus de Meerdere volledig tot hun recht komen.

Nu, in 2017, is de sculptuur klaar en met Pasen in de opstand van het wijwaterbekken geplaatst. Het resultaat zal eenieder zeer aanspreken.

Het is een prachtige beeltenis, passend in de moderne tijd, zeer harmoniƫrend in het interieur en een ware verrijking voor het kerkgebouw.