Het laatste nieuws

Een tweetal jaren geleden heeft de Stichting het plan opgevat om de Mariakapel te renoveren. Na zorgvuldig onderzoek kwam er een plan waar de Stichting heel enthousiast over was en nog steeds is. Enkele ideeën waren:

  • De bidstoelen van nieuwe bekleding voorzien en het monogram dat in de oude stoelen aanwezig is opnieuw aanbrengen. De houtconstructie van de stoelen restaureren.
  • Een nieuwe marmeren console aanbrengen waardoor Maria veel lager komt te staan en de bloemenvazen een betere plaats krijgen. De huidige console hoort niet bij de kerk.
  • Het Mariabeeld polychromeren.
  • De huidige kaarsenstandaards naar achteren verplaatsen en voor het Mariabeeld een tweetal lagere waxinelicht-standaards plaatsen, die voor iedereen bereikbaar zijn.
  • Het aanbrengen van een effenkleurige achterwand bekleding waardoor het Mariabeeld beter te zien is, zonder beschadiging van de achterwandschildering. Deze laatste hoort oorspronkelijk niet bij het ontwerp van de kerk en is later aangebracht, maar de waarde van dit tijdsdocument is ingezien.
  • De verlichting aanpassen.

Kortom een uitgebreid plan dat voorgelegd is aan en toestemming heeft gekregen van alle betrokken partijen, te weten de beheercommissie, de pastoraatsgroep, monumentenzorg van Den Haag, het parochiebestuur en aanvankelijk ook het bisdom. De kosten zouden vanzelfsprekend geheel door de Stichting worden gedragen. Echter, door een door ons onbegrijpelijke reden is de finale toestemming bij het bisdom niet gegeven, waardoor de andere groeperingen zich alsnog hebben teruggetrokken. Dus na 2 jaar van intensief voorbereiden en plannen maken, zijn we weer terug bij het begin. Wij vinden het echt jammer en een gemiste kans, maar het is niet anders.

Gelukkig hebben we wel toestemming gekregen om de bidstoelen op te knappen. Hierover kunt u lezen bij “projecten